Cantine Theater Dorplein

Dead Poets Society

Friday 22 Apr 7:30 PM - 10:00 PM

Description

Oh Captain, My Captain!

Acteur Robin Williams (1951-2014) beschouwde dit als een van zijn meest favoriete films en Peter Weir de beste regisseur met wie hij ooit had gewerkt. Het is ook werkelijk een prachtig verhaal: ontroerend, inspirerend en grappig bovendien. Niet voor niets won de film een Oscar voor beste originele scenario.

Het verhaal is van alle tijden en gaat over het leven zelf. Iedereen die die film ziet kan dat voelen. De film neemt je mee naar 1959. Daar begint een eigenzinnige nieuwe leraar Engels op een conservatieve Amerikaanse middelbare kostschool: professor Keating (Robin Williams).

Keating geeft les in poëzie maar doet dat op zo’n onortodoxe manier dat zijn leerlingen van hem gaan houden en het schoolbestuur hem gaat haten. Hij moedigt leerlingen aan bij zichzelf te rade te gaan en zelf na te denken. Tegen het zere been van het conservatieve schoolbestuur en ouders die hun leerlingen juist naar Wellington sturen om zodat ze kunnen worden wat ze als ouder voor hen bedacht hebben.

Ook al heb je niets met poëzie, net als de leerlingen van professor Keating zul je onder de indruk zijn van de inspirerende levenslessen die Keating zijn studenten meegeeft, en zul je kunnen lachen om de humor van deze excentrieke leraar. De film zit er tjokvol mee.

Het gedicht ‘Oh Captain, My Captain!’ van de Amerikaanse dichter Walt Withman, over de dood van oud-Amerikaanse president Abraham Lincoln, speelt een belangrijke rol en blijft aan de film kleven. Ook toen Williams in 2014 stierf werd Dead Poets Society direct aan Williams verbonden. Op de sociale media fotografeerden mensen zich uit eerbetoon staand op een tafel, een beeldende scène uit de film, met de hashtag #ohcaptainmycaptain.

How does it work

Buy tickets

Click buy tickets to purchase your tickets to gain access to the event.

Receive link

After the purchase, you will receive a unique link for each ticket purchased.

Visit event

Each ticket will grant access to the event for 1 person.